Hosting

Websites worden pas toegankelijk via internet als ze ergens zijn opgeslagen. Vergelijk het bijvoorbeeld met een bestand op uw eigen PC. Wanneer u een brief schrijft in Microsoft Word moet u deze opslaan om hem later nog eens na te kunnen lezen. Met een website werkt het precies hetzelfde. Alleen wordt een site niet opgeslagen op uw eigen PC, maar op de computer van een gespecialiseerd bedrijf dat webruimte aanbiedt.

Het bedrijf dat deze webruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website noemen we webhost of hostingprovider.

Afhankelijk van de grootte van uw website, het te verwachten dataverkeer en de benodigde mogelijkheden zoals een database, mailadressen etc. kunnen wij u verschillende hostingpakketten aanbieden.

 

Domeinregistratie

Een website moet een makkelijk te vinden naam hebben zoals www.latenightdesign.nl. Deze naam is de domeinnaam en verwijst naar de computer waar uw website gehost wordt. Kies voor uw bedrijf een zo kort mogelijke en makkelijk te onthouden domeinnaam, indien mogelijk uw geregistreerde bedrijfsnaam.

Neemt u bij ons een hostingpakket af, dan hoort domeinregistratie van een .nl domeinnaam hierbij. Wilt u bijvoorbeeld een .eu domeinnaam registreren dan kan dat uiteraard ook.