5 Handige tips

Bij het bouwen van een website is het van belang dat u vooraf doelstellingen formuleert. Immers het laten maken van een website is één, maar wat u ermee wilt bereiken is veel belangrijker.

Pas wanneer u zelf goed weet wat u van uw website verwacht kunt u dat aan ons overbrengen.

 

Tip 1:

Zorg dat u vooraf een sitemap maakt met alle belangrijke pagina's.

Dit zorgt ervoor dat u vantevoren nadenkt over de opbouw van de pagina´s en de navigatie. Een sitemap is een soort van uitklapstructuur van al uw pagina's. Neem in deze sitemap ook de navigatiestructuur op. U vind een voorbeeld (van deze website) bij onze downloads.

 

Tip 2:

Zoek een paar voorbeelden van websites die u mooi of goed vindt in het bereiken van een vergelijkbare doelstelling en gebruik die als voorbeeld. Dat geeft ons meer inzicht in uw wensen.

 

Tip 3:

Het is belangrijk dat de uitstraling van de website aanluit bij hetgeen waar u of uw bedrijf voor staat. Dit kan bijvoorbeeld zakelijk, fris of eenvoudig zijn.
Een goed hulpmiddel bij het bepalen van het uiterlijk kan een moodboard zijn. Een moodboard is een sfeercollage van foto´s, materialen, kleuren, voorwerpen etc. waarvan u vind dat ze bij u of uw bedrijf passen.

Uiteraard kunnen wij u ondersteunen bij dit proces om er voor te zorgen dat uw wensen en ideeën duidelijk op papier komen.

 

Tip 4:

Zorg er voor dat er niet teveel tekst op een pagina komt te staan, wanneer een bezoeker snel een website bekijkt, leest hij meestal van 1/3 van boven af tot halverwege de pagina dus in dit deel moet de belangrijke informatie komen te staan. Indien u toch veel te vertellen heeft over één onderwerp, kunt u dat verdelen over meerdere pagina´s.

 

Tip 5:

Uw website is geen kermisattractie. Voorkom dat bezoekers afgeleid worden door knipperende teksten, schreeuwend kleurgebruik, verschillende lettertypes en overmatig gebruik van afbeeldingen. Wanneer uw website rustig overkomt, zal de bezoeker automatisch zijn of haar aandacht richten op hetgeen waar het om gaat namelijk de tekst. Bovendien komt rust en uniformiteit professioneel voer op uw bezoekers.