Stappenplan

Hoe het website-project er ook uitziet, Latenight Design werkt volgens een duidelijk stappenplan. Zo weet u precies waar u aan toe bent, wanneer u iets van ons kunt verwachten en op welk moment wij juist van u iets verwachten.


Stap 1: Strategie bepalen

Wie is uw doelgroep, waar is die te bereiken en welke informatie wilt u met hen delen via uw website? Door goed te kijken naar de behoefte van uw website bezoekers, kunt u daadkrachtig communiceren op uw website. Met onze kennis en ervaring van e-business bepalen we samen een heldere en sterke internetstrategie.

 

Stap 2: Eerste concept

Met de in stap 1 bepaalde strategie in ons achterhoofd, bekijken we uw organisatie. Op basis hiervan schrijven we een concept waarin u verschillende disciplines van de website terugvindt. Vormgeving (grafisch ontwerp), functionaliteit en vindbaarheid zijn daarin belangrijke onderdelen.

 

Stap 3: Functioneel ontwerp

In het functioneel ontwerp beschrijven we de werking van uw website. Ook bepalen we, eventueel samen met de schrijver van de webteksten, de menustructuur en het aantal pagina’s. Samen met het grafisch voorstel wordt dit aan u voorgelegd ter goedkeuring.

 

Stap 4: Ontwikkelfase

De techniek staat voor niets. Latenight Design maakt hier effectief en creatief gebruik van, waardoor u een optimaal rendement behaalt met uw website. Tijdens de vierde stap komt techniek en creatie samen en wordt uw website ontwikkeld.

 

Stap 5: Website vullen

Staat het ontwerp, dan verzamelen we beeldmateriaal en worden de webteksten geschreven. U kunt hiervoor eigen teksten en foto’s gebruiken, maar wij kunnen u ook zowel een fotograaf als tekstschrijver aanbevelen.

 

Stap 6: Bezoek genereren

Wanneer uiteindelijk uw nieuwe website klaar is, betekent dit echter niet dat bezoekers u ook weten te vinden. Latenight Design kan een promotieplan voor u ontwikkelen en u adviseren over zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachinemarketing (SEA). Op die manier is uw website goed vindbaar en verdient u de investering in uw site snel terug.

 

Stap 7: Oplevering

Is alles in orde dan wordt de website op uw eigen domein gezet, en na een laatste uitgebreide test opgeleverd.

Voor u als gebruiker is er nog een 8ste stap: Sitebeheer
Controleer het gebruik van de website regelmatig en hou de inhoud actueel. Pas de website aan wanneer blijkt dat de bezoekers daar behoefte aan hebben.